Julkaistu Jätä kommentti

Vastuullista varainhankintaa

PIPPA M. -Vastuullista varainhankintaa kotimaisilla tuotteilla

Mottomme täällä pippa m.:llä kuuluu: Vastuullista varainhankintaa. Tässä kirjoituksessa haluankin avata tuon lauseen tarkoitusta. Mitä vastuullisuus siis tarkoittaa? Mikä on meidän tapamme toimia vastuullisesti?

Haluamme vaikuttaa joka osa-alueella ympäröivään yhteiskuntaan, sidosryhmiin ja ympäristöön positiivisella tavalla. Jo alusta lähtien vastuullisuus on ollut kaiken toimintamme ytimessä. Se on vaikuttamassa jokaisessa päätöksentekohetkessä. Vastuullisuus lisää luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä tekemisessämme.

Haluamme osaltamme vahvistaa yhteiskuntaamme valitsemalla aina suomalaisen valmistuksen. Tämä koskee tietysti ensisijaisesti itse tuotteitamme, mutta myös jokaista osa-aluetta aina graafisesta suunnittelusta painomateriaaleihin ja pakkausvalintoihimme. Suomalaiset tuotteet varainhankintaan tuovat työtä Suomeen.

Kaikki pippa m. valikoiman tuotteet valmistetaan Suomessa. Tästä merkkinä meillä on Avainlipputunnus. Usein edullisempiin maihin ulkoistetaan palvelut, kuten graafinen suunnittelu, valokuvaus tai painotuotanto. Meille oli kuitenkin alusta asti selvää, että myös nämä toiminnot toteutetaan Suomessa.

Yhteiskuntavastuun lisäksi olemme huomioineet ympäristönäkökulman läpi koko toimintaketjun. Valikoimamme tuotteet ovat biohajoavia ja esim. käsisaippuallamme on Pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Tuo tunnus kertoo tuotteen olevan luokassaan vähiten ympäristöä kuormittava. Tekstiilituotteemme on valmistettu ekologisesti kasvaneesta pellavakuidusta Öko-Tex 100 standardin mukaisesti. Tuotevalikoimamme onnittelu- ja joulukortit on niin ikään suunniteltu ja painettu Suomessa ympäristöystävällisesti 100% tuulivoimalla sekä myrkyttömillä elintarvikehyväksytyillä väreillä.

Alusta asti kumppaniksemme valikoitunut paikallinen ekologinen painotalo tekee myös tuote-esitteemme ja muut painotuotteet samoin yllä mainituin kriteerein. Valitsemalla yhteistyökumppanit lähialueelta säästyy huimasti myös turhia kuljetuskilometrejä.

Haluamme vaalia ympäristöä myös pakkausmateriaalivalintojemme kautta. Käytämme mahdollisimman paljon pakkauslaatikoita uudelleen ja täytemateriaaliksi olemme valinneet muovin sijaan kierrätyspaperin. Tietysti käyttämämme kuljetusyhtiö on myös kotimainen.

Haluankin siis lopuksi vielä painottaa sitä, kuinka tärkeää on valita suomalaiset tuotteet varainhankintaan. Me emme ole ainoastaan suomalainen yritys, vaan tuotantomme on aidosti ja kokonaisuudessaan Suomessa. Kaikki tässä kertomani yksityiskohdat muodostavat kokonaisuuden, joka tuottaa Suomeen työtä, verorahoja ja kestävää kehitystä. Valitaan siis vastuullisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *